Koffiespecialiteiten

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bailey′s Coffee Vermeng de oploskoffie (ongeveer 1 volle theelepel per `portie′ Baileys) met de Bailays, roer het goed door elkaar, en giet dit mengsel dan in hete melk en roer het nog eens goed. De hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal porties (en hoe koud ze het hebben... voor de Cafe Au Lait:Melk en koffie in 2 kannetjes serveren. De kopjes gelijktijdig uit beide kannetjes en met dezelfde hoeveelheid vullen. Suiker naar smaak toevoegen. Voor de Capuccino:Kruid de koffie met kaneel en versier hem met een toefje opgespoten slagroom. Bestrooi dit met cacaopoeder of geraspte chocolade. Voeg suiker naar smaak toe.voor de IJskoffie:Zet de koffie. Giet er de honing in en roer het goed door. Laat het afkoelen. Klop de slagroom stijf en ze zowel de koffie als de slagroom in de koelkast totdat je het echt niet meer uit kunt houden.Pak een groot glas, en vul het voor de helft met roomijs. Vul dit aan met het koffiemengsel, en doe er daarna een flinke dot slagroom op. Nog even afmaken met wat cacaopoeder, en daarna heerlijk opslobberen. Voor de Irish Coffee:Doe de whiskey en de koffie in een mok/kop. Doe daar de slagroom bovenop. Giet de Creme De Menthe daarop. Het is de bedoeling dat je de slagroom niet echt stijf klopt, maar slechts heel even klopt (totdat de slagroom lobbig is). Je moet dan de slagroom via de bolle kant van een warme eetlepel op de koffie schudden. Je krijgt zo een dikkige, romige laag bovenop je koffie.

Koffiespecialiteiten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker