NA HET WEKEN van de ingredienten doe je pas de bloem de bakpoeder en snufje zout er bij. Goed roeren en de massa in een ingevette bakvorm gieten (of nog beter de bakvorm bekleden met bakpapier en dat invetten) Zet de vorm op de warme bakplaat net iets onder het midden van de oven en laat hem ongeveer 1½ uur in de oven staan. Als je met een houten saté stokje in het "cakebrood" prikt hoeft het er NIET droog uit te komen, het zou dan wel eens een droge cake kunnen worden! Gebruik een niet te grote vorm de cake is zwaar en blijft anders veel te laag. Hij is geschikt zoals ik al schreef voor diabetici d.m.v.de zoetstof, NORMAAL GESPROKEN mag zoetstof niet gebruikt worden in een ovenrecept maar de oventemperatuur is 160 C en dan kan het wel! (IK HEB DIT DUS ZELF GEPROBEERD EN HET SMAAKT PRIMA!) !).
Cake Voor Bij De Thee! (malt Loaf) En Slanke Versie is een recept van Smulweb.nl