Saffraan-rijst

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui schillen en in groffe stukken snijden.
  • 2 Olie in de pan verhitten en de ui daarin bakken tot hij zacht en glazig is.
  • 3 Knoflook persen en die samen met de kurkuma mee laten fruiten in de pan.
  • 4 Rijst toevoegen en even goed mee laten bakken tot alle rijstkorrels glimmen van de olie en heel licht doorzichtig worden.
  • 5 Het citroensap toevoegen en goed roeren.
  • 6 Nu de saffraan met het water toevoegen en dit aanvullen tot alle rijst 1 vingerkootje onder water staat.
  • 7 Voeg tenslotte het zout toe.
  • 8 Sluit de pan goed (eventueel met een theedoek om het deksel, dat is DE methode) en laat de rijst in 20 minuten gaar worden.
  • 9 Uiteindelijk, als alles klaar is een enorme klont boter erdoorheen roeren.

Saffraan-rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept