Zoek
Saffraan-rijst
0-10 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr Basmati-rijst
100 gr olie
1 middelgrote uit
1 teentje knoflook
2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel
1 tl saffraan
geweekt in kopje kokend water
2 el citroensap
1 el
Bereiding
1
Ui schillen en in groffe stukken snijden.
2
Olie in de pan verhitten en de ui daarin bakken tot hij zacht en glazig is.
3
Knoflook persen en die samen met de kurkuma mee laten fruiten in de pan.
4
Rijst toevoegen en even goed mee laten bakken tot alle rijstkorrels glimmen van de olie en heel licht doorzichtig worden.
5
Het citroensap toevoegen en goed roeren.
6
Nu de saffraan met het water toevoegen en dit aanvullen tot alle rijst 1 vingerkootje onder water staat.
7
Voeg tenslotte het zout toe.
8
Sluit de pan goed (eventueel met een theedoek om het deksel, dat is DE methode) en laat de rijst in 20 minuten gaar worden.
9
Uiteindelijk, als alles klaar is een enorme klont boter erdoorheen roeren.
Saffraan-rijst is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept