Hak de knoflook in fijne stukken. Doe die samen met de tijm, in blokjes gesneden paprika, suiker en roomboter in de pan. Zet de pan op het vuur en verhit het tot de inhoud begint te bakken. Draai het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes stoven. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Meng in een pannetje met een garde de olie door de couscous en schenk de kokende sinaasappelsap eroverheen. Plaats de deksel op de pan en laat het 15 minuten wellen. Kruid de karbonades met ruim zout en zwarte peper uit de molen. Verhit een pan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olie en bak de karbonades op hoog vuur aan tot ze aan beide kanten goed bruin zijn. Schenk de gestoofde paprika over de karbonades en blus af met de bouillon. Laat het een halve minuut op hoog vuur doorkoken en serveer het direct. Strooi de gehakte mint over het vlees en serveer de couscous erbij.