Eigenwijze Couscous

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de knoflook in fijne stukken. Doe die samen met de tijm, in blokjes gesneden paprika, suiker en roomboter in de pan. Zet de pan op het vuur en verhit het tot de inhoud begint te bakken. Draai het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes stoven. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Meng in een pannetje met een garde de olie door de couscous en schenk de kokende sinaasappelsap eroverheen. Plaats de deksel op de pan en laat het 15 minuten wellen. Kruid de karbonades met ruim zout en zwarte peper uit de molen. Verhit een pan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olie en bak de karbonades op hoog vuur aan tot ze aan beide kanten goed bruin zijn. Schenk de gestoofde paprika over de karbonades en blus af met de bouillon. Laat het een halve minuut op hoog vuur doorkoken en serveer het direct. Strooi de gehakte mint over het vlees en serveer de couscous erbij.

Eigenwijze Couscous is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

EIGENWIJZE MOUSSAKA
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eigenwijze Runderstoof
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili Con Carne Met Bruine Bonen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenaardappelsalade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept