Bereiding
Bruine bonen onder water zetten, een nacht laten weken. Water in een pan gieten en ui pellen en met de kruidnagelen besteken. Knoflook pellen, met de ui en laurier bij de bonen doen, in 1,5 uur ? 2 uur gaar koken, bonen afgieten, van het kookvocht 2,5 dl bewaren , de kruien verwijderen. VOOR HET DEEGDELSTEL Meng gist, bloem, lauw water, maiskiemolie en zout tot een soepel deeg. Flink kneden. Zet afgedekt ca 1 uur op een warme plaats en laat rijzen, nogmaals kneden daarbij eventueel nog wat water toevoegen, het deeg tot een lap uit rollen die iets groter is dan de vorm. . el de uien en verhit de olie, de uisnippers daarin in ca 10 minuten zacht bakken. Met bonenvocht, cider en tomatenpuree mengen ca, 15 minuten laten inkoken, met sojasaus, worcestersaus, en met zout en peper op smaak brengen, door de uitgelekte bonen roeren. Aubergine wassen, de steel eraf snijden, aubergine in plakken snijden, met 1 el maiskiemolie bestrijken, aan beide kanten ca 5 minuten grillen. De tomaten wassen de steelaanzet verwijderen de tomaten in plakjes snijden de ovenschaal met olie invetten, de helft van de bonen erin scheppen, aubergine en tomaat erover verdelen, met zout, peper bestrooien, de rest van de bonen erop scheppen. de schaal met het deegdeksel sluiten. Aan e randen goed aandrukken, op het rooster in de vorverwarmde oven schuiven.