Kook de bonen in het weekwater samen met het laurierblad in ca. 50 min. gaar. Voeg tegen het einde van de kooktijd wat zout toe. Laat de bonen op een zeef uitlekken en opdrogen. Verwijder het laurierblad. Snijd de uien in smalle ringen. Haal ze los. Schep de bloem en het paprikapoeder in een grote zak en voeg de uiringen toe. Schud alles zo lang tot de uiringen aan alle kanten met een dun bloemlaagje zijn bedekt. Laat de spekreepjes in een hete droge koekenpan goudbruin en knapperig bakken. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep de bonen door het hete spekvet, strooi er wat peper over en laat ze door en door warm worden. Schep valk voor het opdienen de spekjes en de tuinkruiden erdoor. Verhit de frituurolie en laat de uiringen er in gedeelten (niet langer dan 1 min.) in bakken. Schep ze uit de olie en laat ze even op keukenpapier uitlekken. Strooi er een beetje zout over. Schep de peulvruchten met spekjes en tuinkruiden op voorverwarmde borden. Leg de gefrituurde uiringen er boven op.
Bruine Bonen Met Spek En Uien is een recept van Smulweb.nl