Linzen-Gehaktschotel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De linzen wassen, 3 uur in water laten weken en vervolgens in een zeef laten uitlekken. De bacon in kleine blokjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De Spaanse peper van zaad en zaadlijsten ontdoen, het vruchtvlees wassen en kleinsnijden. De bacon in de ovenvaste schaal afgedekt met keukenpapier in circa 4 minuten op vol vermogen uitbakken. De ui en de knoflook erdoor roeren en (onafgedekt) in circa 3 minuten op vol vermogen glazig bakken. De Spaanse peper met het gehakt erdoor roeren en (onafgedekt) circa 7 minuten op drie kwart vermogen verwarmen tot het vlees niet langer roze is. Tussendoor enkele malen losroeren. De uitgelekte linzen met de tomaat, de basilicum, oregano, het bouillontablet en zout en peper naar smaak erdoor roeren en (afgedekt) in circa 5 minuten op vol vermogen aan de kook brengen. De schotel vervolgens (afgedekt) nog circa 17 minuten op driekwart verwarmen tot de linzen gaar zijn en het gerecht door en door warm. Garneren met gehalveerde kerstomaatjes en blaadjes basilicum. Lekker bij zuurkool.

Linzen-Gehaktschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met banaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse gehaktschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept