Humus Bi Tahini

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de kikkererwten 2 uur op een heel zacht vuurtje in het weekwater met een theelepel zout. Controleer de gaarheid (de erwten moeten goed zacht zijn). Laat ze uitlekken maar bewaar het kookvocht. Mix de kikkererwten met 2 eetlepels van het kookvocht. Zorg ervoor dat het een smeuige puree wordt. Rooster de sesamzaadjes zonder vet in een anti-aanbakpan. Voeg ze toe aan de puree. Pers de knoflook met een knoflookpers. Vermeng de knoflook,het citroensap en de olie met de puree. Controleer of het zout genoeg is en voeg cayennepeper toe.

Humus Bi Tahini is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vegaburger met sesammayonaise en komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hummus van witte bonen met tonijn
Snack
Bekijk recept
Kippenballetjes met bulgur
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje van linzen
Lunchgerecht
Bekijk recept

Avocado hummus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Omegaburger met tomaten-champignonsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met minuutsteak en humus
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hummus
Bijgerecht
Bekijk recept