Dit doe je op de huwlijksdag: bestrijk de lagen cake met de room (de bovenkanten van de taart niet) laat de gelatine 5 min. weken in ruim koud water. knijp de geweekte blaadjes uit en verwarm ze met aanhangend vocht op matig vuur tot de blaadjes opgelost zijn. Verdeel de gelatine in verhouding over de vruchtenpurees en spatel deze er zorgvuldig door. verdeel de mango puree over de lagen room van de onderste taart. verdeel de aardbei over de lagen room van de middelste taart en de bosbessenpuree over de lagen room van de kleinste taart. Marsepein: verdeel de marsepein in 3 stukken van 350gr, 200 gr, 150 gr. rol de marsepein uit tot cirkels van 49, 34, en 24 cm. en bekleed de taarten ermee. snijd de overhangende randen weg en stapel de taarten op elkaar op een moie taartschaal. Garnering: Klop de poedersuiker met zo weinig mogelijk eiwit tot een dik glazuur en schep het over in de spuitzak. Gebruik eerst het kleinste mondje 2,5 mm en spuit met een gloveende beweging dunne lijntjes mooi verdeeld over de gehele taart. Verwissel het spuitmondje voor de grootste 10 mm. en spuit een parel randje aan de buitenkant van de taart. neem dan het 5 mm spuitmondje en spuit een parelrandje om de bovenste 2 lagen. verdeel de zilverpareltjes in de nog natte glazuur. bevestig de viooltjes met extra druppeltjes glazuur uit de spuitzak op de taart.
Bruidstaart Met Viooltjes is een recept van Smulweb.nl