Breng 1/4 l water met 2 eetlepels suiker, 3 eetlepels azijn en 1 theelepel zout aan de kook. Leg de plakken courgette in het kokende vocht en schep ze er na 2 min. weer uit. Voeg de blokjes wortel aan het vocht en kook ze 3 min. Voeg de blokjes courgette toe en kook ze 10 sec. mee. Afgieten en laten afkoelen. Breng de gezeefde tomaten met de 4 eetlepels olie, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel suiker, de fijngeperste teentjes knoflook, 2 takjes tijm, 2 takjes salie, een snuifje zout en wat peper aan de kook. Laat de saus zachtjes pruttelen. Zeven en laten afkoelen. Leg de plakjes courgette op 4 borden. Schep op elk een lepeltje roomkaas. Verdeel de blokjes groenten erover. Bestrooi ze met peper. Besprenkel er wat olijfolie over, schep de tomatensaus ernaast en garneer met tijm en salie.
Salade Van Courgette En Wortel is een recept van Smulweb.nl