Boerenkool

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bladeren van kool stropen. Blancheer de kool 5 min. in het kokende water met zout, laat hem uitlekken en hak hem grof. Uien pellen en snipperen, en fruiten in boter. Boerenkool door de uien mengen. Bouillon en specerijen toevoegen en de kool met de deksel op de pan ca. 45 min. zachtjes stoven. Voor de kastanjes water aan de kook brengen. Kastanjes aan de puntige kant kruisgewijs inkerven en 20 tot 25 min. flink laten koken. Daarna pellen. Boter laten smelten, suiker toevoegen, en onder voortdurend roeren laten carameliseren. Kastanjes in de caramel omscheppen en afgedekt warm houden op een lage warmtebron. Room door de boerenkool roeren en op smaak brengen. Als laatste de kastanjes erdoorheen scheppen.

Boerenkool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept