Maak de champignons schoon . Snijd grotere exemplaren in vieren. Breng wijn, limoen of citroensap en 2 eetlepels olie aan de kook. Pers de knoflook er boven uit en voeg wat zout en peper toe. Laat de champignons 5 a 7 minuten in het mengsel koken. Neem de pan van het vuur en laat de paddestoelen in het kookvocht koud worden. Halveer de tomaten. Verwijder de kernen, het zaad en het vocht. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd de bacon eveneens in piepkleine blokjes. Laat de koud geworden champignons op een zeef uitlekken. Verhit 1 eetelepel olie en bak de baconblokjes er, onder voortdurend omscheppen, zo lang in tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Schep de tomaten door de champignons.
Champignons De Provence is een recept van Smulweb.nl