Voorbereiding : Bouillon: maak de groenten schoon en snij deze zeer klein. Klop de eiwitten los en voeg hieraan de groenten en de tartaar toe. Neem de goed ontvette koude bouillon en roer er het eiwitmengsel onder. Breng aan de kook en blijf regelmatig over de bodem roeren totdat de eiwitten gestold zijn. Laat nog 10 minuten trekken. Zeef de soep door een neteldoekse lap en laat zachtjes inkoken tot ca 1.2 l. Truffelquenelles: hak de truffel ragfijn. Vermeng de in de oven gedroogde broodkruim met de losgeklopte eieren en de fijngehakte truffel en maak er stevige balletjes van. Mocht het mengsel te vochtig zijn gebruik dan wat meer broodkruim of wat extra bloem. Haal ze vervolgens door de bloem. Pocheer de balletjes in wat bouillon. Let op dat deze bouillon niet kookt, anders gaan de tere quenelles kapot.
Bouillon Met Truffelquenelles is een recept van Smulweb.nl