Gebraiseerde Fazantfilet Met Witlofreepjes

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Bak de fazantfilets in boter tot ze aan beide kanten een kleurtje hebben. -Ze mogen nog niet gaar zijn. -Kruid ze met peper en zout en neem de filets uit de pan. -Deglaceer de pan met een beetje gevogeltefond en cognac. -Houd het vocht apart voor de saus. -Snipper de sjalot en stoof ze in dezelfde pan. -Snijd het schoongemaakte witlof in reepjes en voeg bij de gestoofde sjalot. -Laat 5 minuten zachtjes sudderen en kruid met peper en zout. -Schik de fazantfilets op het witlof en bevochtig met een beetje fond. -Laat op een zeer laag vuur de filets gaar sudderen gedurende ongeveer 10 minuten. -Haal de filets uit de pan, voeg witte wijn toe en laat de saus even opkoken. -Voeg vervolgens de room toe en laat inkoken.

Gebraiseerde Fazantfilet Met Witlofreepjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Witlofnestjes met linzensalade
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Brussels witlof met eiermimosa
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witlofstamppotje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebraiseerde Hele Kreeft Met Antiboise Van Tomaat En Basilic
20-30 min -
Bekijk recept
Gebraiseerde Kipfilet Gevuld Met Champions En Room.
20-30 min -
Bekijk recept
Gebraiseerde Varkenshaas Met Courgette
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Tarbot Met Groene Asperges En Morieljes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept