Kreeft Ten eerste beginnen we met snijden van de groenten in een grove brunoise. Dan zetten we de kreeften bouillon op en voegen hieraan de groenten toe met de kruiden melange. We brengen dit aan de kook en pakken onze mooie verse levende kreeft en ontdoen deze van zijn plastic bandjes rond zijn scharen.( als je deze mee gaard word de bouillon erg bitter = niet te eten !!!!) De kreeft leggen we met zijn kop eerst in de bouillon en brengen hem vlug aan de kook,als hij kookt het vuur laag zetten en vijf minuten hierin garen. Deze handeling met de kreeft gebeurd bij het doorgeven a la minute. Anti-boise Leg de tomaten concasse in een bekken en voeg hier de kruiden fijn gesneden aan toe Vervolgens snijden we de sjalotten in een fijne suiker en persen de verse knoflook tot een puree ,dit voeg je ook aan het mengsel toe. Dan voegen we het citroensap plus gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak toe. Als laatste voegen we de olijfolie toe en vermengen het voorzichtig met elkaar zodat de tomaten in tact blijven. We bewaren de antiboise in afgedekte curver bak tot nader gebruik in de koeling. Kleine groenten Alle groenten behalve de gele biet tourneren we mooi klein en blancheren het in water met zout.deze worden op ijs direct afgekoeld en apart van elkaar bewaard in een afgedekt curver bakje in de koeling. De gele biet schillen we en snijden we in battonettes van 4 cm lang en een 1cm breed deze ook afblancheren en terug koelen op de hierboven beschreven manier.
Gebraiseerde Hele Kreeft Met Antiboise Van Tomaat En Basilic is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Scampisouffle Op Zwarte Pasta Met Noilly Pratsaus En Basilic