Zoek
Osso Bucco.*
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg kalfschenkel in plakken van gelijke dikte gezaagd. ca. 3 cm dik
3 fijngehakte grote uien
2 bleekselderijstengels
fijngesneden.
2 tenen fijngehakte knoflook.
400 gr wortelen
in kleine blokjes
500 gr. tomaten
ontveld
ontpit en grof gehakt.
5 dl kippenbouillon.
1 dl droge witte wijn
1 bouquet garni
van Italiaanse kruiden.
1 el geraspte citroenschil
1 el geraspte sinaasappelschil
3 el gehakte peterselie.
olijfolie Hulpmiddelen Braadpan
steelpan
dienschaal. Hulpmiddelen - Braadpan
steelpan
dienschaal. Voorbereiding Een scheutje olie in de pan verhitten en de schenkels rondom mooi bruin bakken
de uien,bleekselderij
knoflook en wortelen toevoegen
betrooien met wat zout en 10 minuten laten sudderen.
Intussen de bouillon en de wijn in een pannetje verwarmen en bij het gerecht schenken
het bouquet garni en de tomaat toevoegen
op smaak brengen met peper en zout.
Deksel op de braadpan en 75 minuten zachtjes laten sudderen. Bereidingswijze De citroen
- sinaasappelrasp en knoflook toevoegen
het geheel een minuutje goed roeren
op een verwarmde schaal opdienen en bestrooien met peterselie. Serveertips Lekker met even in mooie olijfolie opgebakken pasta of stokbrood en een frisse sa
Bereiding
De citroen, - sinaasappelrasp en knoflook toevoegen, het geheel een minuutje goed roeren, op een verwarmde schaal opdienen en bestrooien met peterselie.
Osso Bucco.* is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Italiaanse Osso Bucco
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco à La Jeannine
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Osso buco
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Osso Bucco
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Osso Bucco Met Kalfsschnitzels
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept