Kook de broccoli in de bouillon ongeveer vijf minuten. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Smelt de boter in een braadpan. Voeg de bloem toe en vervolgens scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een stevige saus ontstaat. Doe de mosterd erbij. Laat de saus nog even doorkoken, voeg de helft van de geraspte kaas en de creme fraiche toe. Verdeel de saus in tweeen, doe in de ene helft de broccoli. Fruit in een andere pan de ui, pers de knoflook erboven uit en voeg de champignons toe. Bak het geheel ongeveer vijf minuten, voeg de tijm en cayennepeper (naar smaak) toe. Doe het blikje tomatenpuree erbij en eventueel wat water, zodat een saus ontstaat. Vet de ovenschaal in. Doe een laagje mosterdsaus onderin. Vervolgens: broccoli, lasagnevellen, champignons, lasagnevellen. Steeds om en om tot alles op is, laatste laag lasagnevellen. Verdeel de mosterdsaus over de lasagne vellen en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif het geheel in een voorverwarmde oven, 200 graden, en bak een half uur tot drie kwartier.
Lasagne Met Broccoli En Champignons is een recept van Smulweb.nl