Breng de ingekookte fond met de room al roerend zachtjes tegen de kook aan, voeg de fijngesneden groene kruiden toe en de dobbelsteentjes courgette. Laat de courgette op laag vuur goed doorwarmen in de saus. Smelt op het laatst onder voortdurend roeren de koude boter door de saus. Smeer de gehalveerde st-jakobsmosselen heel dun in met olijfolie. Verhit de bakpan en bak daarin op hoog vuur de jakobsmosselen in een ? min. aan ieder kant. Maak de tanden van een vork gloeiend heet in een vlam, neem de bakpan van het vuur en schroei met de gloeiende vork een streepjespatroon in de bovenkant van de jakobsmosselen.
Capesante Con Zucchine E Crema Allo Zafferano is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Bucatini con zucchine allo zafferano e gorgonzola (Bucatini met courgette, saffraan en gorgonzola)