Maak de aubergine schoon en snijd hem in dunne plakken. Bak ze in een droge koekenpan aan beide kanten lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng op een bord de geraspte kaas met de helft van de kruiden. Klop op een ander bord het ei los. Wentel de kipfilets eerst door het ei, dan door het kaasmengsel. Zet de (afgedekte) filets ca 15 minuten in de ijskast. Pel en snipper de ui en knoflook en bak deze zachtjes in wat olie in de koekenpan. Voeg de tomaten (incl.sap) en tomatenpuree toe gevolgd door de kruiden, een klein beetje suiker zout en peper. Breng de saus aan de kook (tomaten moeten stukgeroerd worden). Snijd de geitenkaas in kleine stukjes. Schenk de saus in een ovenschaal en leg de kipfilets en aubergine plakjes stapsgewijs op de saus. Geitenkaas er overheen en omheen verdelen. Bak de kip in het midden van de oven in ca 45 minuten gaar.
Italiaanse Kipschotel Met Aubergine is een recept van Smulweb.nl