1 Was de peren en schil ze. Snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het steeltje en het klokhuis.
2 Breng ruim water met de citroenschil aan de kook en leg de halve peren erin. Laat ze op een laaggedraaide warmtebron 10 minuten heel zachtjes koken.
3 Leg de kwark in een natgemaakte doek in een zeef en laat dit uitlekken.
4 Zet de gelatine in ruim koud water in de week.
5 Haal de halve peren uit de pan en laat ze uitlekken. Leg 4 helften op een bord. Besprenkel ze met likeur. Bestrooi ze met wat suiker en besprenkel ze met wat citroensap.
6 Snijd de 2 overgebleven halve peren zeer klein of druk ze door een kunstof zeef.
7 Knijp de gelatine zeer goed uit en los die op in zo weinig mogelijk heet kookvocht van de peren. Meng de gelatine door de peren moes en klop de perenmoes door de kwark. Voeg naar smaak suiker en citroensap toe. Zet de kom met de kwark in de koelkast.
8 Doe de kwark in een spuitzak
9 Leg de tortella′s op een schotel en spuit er een ring kwark op. Leg daarop een halve peer met de bolle kant naar beneden. Spuit op elke peer een mooie toef kwark en garneer met de druiven.