Erbazzone Di Cantarello

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem in een beslagkom en kneed de gesmolten boter erdoor totdat het kruimelig wordt. Kneed de plantaardige olie erdooren voeg lauw water toe totdat het deeg glad aanvoelt. Laat het deeg op een koele plaats rusten. Klop de eieren los, voeg de room toe en klop totdat er een glad mengsel onstaat. Fruit de ui glazig in olijfolie, voeg de rozemarijn, het bouillonblokje en de zwammen toe en bak dit mengsel ca. 2 min. op een matig vuur. Rol het deeg uit en vet een bakvorm in. Vul de vorm met de gelijkmatig uitgerolde deeglap en snijd de randen eraf. Verdeel het cantharellen-champignonmengsel en giet het ei-roommengsel erover. Plaats in de oven, draai de temperatuur terug tot 175 graden en bak hierin de erbazzone in ca. 45 min. goudbruin. Als voortijdig de juiste bruine kleur is bereikt dek dan de taart af met aluminiumfolie. Prik met een naald in het midden van de taart als er niets blijft kleven is de taart klaar zoniet dan moet hij nog 10 min.

Erbazzone Di Cantarello is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker