Doe de overgebleven boter, in 8 stukjes gesneden en de suiker bij de geraspte chocolade in de keukenmachine. Laat de machine werken tot alles goed gemengd is. Voeg dan de overgebleven ingredienten toe, behalve de slagroom en zet de machine aan tot het een glad mengsel vormt. Giet het in de voorbereidde kom en dek deze stevig af met magnetronfolie. Zet de schaal in de magnetron en kook deze gedurende 5 minuten op 100 % tot dat het stevig is. Prik met een mes een gaatje in het folie en verwijder het. Leg een bord op de schaal zodat de inhoud heet blijft. Laat de schaal zo 10 minuten staan. Stort de pudding op een schaal. Voor 4 personen het halve recept en dan gedurende 6 minuten in de magnetron koken. Individuele porties maak je in bakjes met een inhoud van 125 ml. Deze kook je per 4 stuks in 1 1/2 minuuut gaar.
Steamed Chocolate Pudding is een recept van Smulweb.nl