Doe de gerst in een schone koffiemolen en laat deze een paar keer kort draaien tot de gerst grof gemalen is. Let op dat het geen bloem wordt. Doe de grofgemalen gerst in een grote magnetronbestendige kom met een inhoud van minstens 2 liter. Roer het kokende water erdoor. Zet afgedekt 12 minuten op laag (30%) in de magnetron tot het vocht licht is gebonden. Roer en zet afgedekt nog 1,5 minuut op hoog in de magnetron, tot het bijna kookt. Roer intussen de citroenrasp, het citroensap en de suiker in een kom door elkaar. Giet het warme gerstenat door een zeef bij het citroensap. Laat 2 minuten staan en giet het mengsel weer door de gerst in de zeef in de eerste kom. Giet als er minder dan 0,75 L overblijft wat extra kokend water door de zeef. Giet het in een gesteriliseerde fles, laat afkoelen en zet in de koelkast. Gebruik voor iedere portie 4 eetlepels uit de fles en verdun met 6 eetlepels ijsgekoeld water.
Gerstewater Met Citroen is een recept van Smulweb.nl