Ananas Gember Jam

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de ananas met de suiker in de grootste schaal en breng deze in de magnetron aan de kook, afgedekt, 8 minuten, 750 Watt. Roer tussendoor totdat de suiker is opgelost. Laat dan nog onafgedekt 3-4 minuten op 750 Watt doorkoken. Voeg de gemberpoeder, de gehakte geconfijte gember en gembersiroop toe. Zet de schaal weer in de magnetron, onafgedekt, 3-4 minuten op 750 Watt. Vul de schoongemaakte potten, sluit ze af met een schroefdeksel en zet ze 10 minuten omgekeerd op een doek. De jam is ca. 1 jaar houdbaar.

Ananas Gember Jam is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept