1 Vermeng bloem, volkorenmeel, zemelen, baksoda, kaneel, gember en zout in een grote kom.
2 Meng de yoghurt,olie, het ei en de suiker in een keukenmachine of blender tot een gladde masssa. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en zet de machine weer aan. Als de droge ingredienten zijn opgenomen, schraap je de wanden schoon en voeg je de rest van het bloemmengsel toe; meng weer tot er een egaal beslag is ontstaan.
3 Giet het beslag terug in de grote kom en roer er de walnoten en krenten door. Schep het beslag in de muffinpan en vul de potjes voor driekwart. (Misschien zijn er meerdere baksels nodig). Bak in de magnetron op de hoogste stand gedurende 3-4 minuten; draai de pan tijdens het bakproces tweemaal een kwart slag. De muffins zijn klaar als ze terugveren wanneer je er zachtjes op drukt. Laat ze 3 tot 5 minuten met rust. De bovenkant zal een paar vochtplekjes vertonen, maar die drogen snel op.
Volkorenmuffins Met Krenten En Noten is een recept van Smulweb.nl