Piccalilly

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de pompoen en de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel en halveer de uitjes. Los het zout op in 1 l water. Overgiet de groenten met het zoutwater en laat 24 uur trekken. Vermeng de volgende dag de suiker met de mosterd, de gember en 5 dl wijnazijn in een diepe ovenschaal. Laat de groenten uitlekken en leg ze in het azijnmengsel. Roer de bloem en de kurkuma met de rest van de azijn tot een glad papje en giet dat over de groenten. Zet de schaal 10 minuten onafgedekt in de oven op volle kracht, tot de groenten zacht zijn en de saus ingedikt is. Schep de piccalilly in glazen potten. Sluit hermetisch af. Wacht minstens 4 weken om de eerste pot aan te breken.

Piccalilly is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept