De boter in de ovenvaste schaal in 30 tot 45 seconden op vol vermogen laten smelten. De blokjes aardappel, de klein gesneden bleekselderij en paprika erdoor roeren en de groenten (onafgedekt) 4 tot 5 minuten op vol vermogen verwarmen. De blokjes appel en het kerriepoeder erdoor scheppen en (onafgedekt) 3 minuten op vol vermogen verwarmen. Tussendoor eenmaal roeren. De bouillon erop schenken en alles (afgedekt) eerst in 6 tot 8 minuten op vol vermogen aan de kook brengen en vervolgens 10 minuten op half vermogen laten door koken. Tussendoor tweemaal roeren. De soep enigszins af laten koelen en vervolgens met de staafmixer of in de foodprocessor pureren. De schaal schoon wassen, de soep met de garnalen erin terug doen en op smaak brengen met zout en peper. De soep (afgedekt) in 4 tot 6 minuten op vol vermogen door en door heet laten worden.
Kerrie-appelsoep Uit De Magnetron is een recept van Smulweb.nl