De balletjes in de grote ondiepe schaal naast elkaar leggen en (afgedekt) in 5-7 minuten op 70 procent stevig laten worden. De balletjes halverwege omdraaien. Voor de curry de nerven van de groene kool verwijderen en de kool fijn snijden. De ui pellen en fijn snipperen. Het zaad en de zaadlijsten van de tweede peper verwijderen, het vruchtvlees wassen en klein snijden. De gemberwortel schillen en raspen. De olie in de ovenvaste schaal (onafgedekt) in 1-2 minuten op vol vermogen heet laten worden. Het kerriepoeder, de ui en peper erdoor roeren en (onafgedekt) 2-3 minuten op vol vermogen verwarmen tot de ui glazig is. Het stukje kaneel met de kool erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 5 minuten op vol vermogen zacht laten worden. De kokosmelk erop schenken en alles (afgedekt) 8-10 minuten op 70 procent verwarmen. Tussendoor twee maal door roeren. De visballetjes voorzichtig erdoor scheppen en alles (afgedekt) nog circa 5 minuten op 70 procent doorwarmen. Het stukje kaneel verwijderen.
Indiase Visballetjes Met Curry Van Kool is een recept van Smulweb.nl