Was de rozijnen, laat ze even in lauw water wellen en daarna goed uitlekken. Vet het ultraplusdeksel in met boter. Schil de appel; snij de helft in kleine blokjes en de andere helft in dunne partjes. Strooi over de appelblokjes de kaneel en 10 gr. van de suiker. Doe boter, rest van de suiker en de vanillesuiker in de mix-n-meet en roer of mix dit tot een mooie gladde, luchtige creme is ontstaan. Doe hierbij het zout en het ei; nogmaals goed mengen. Spatel dan luchtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel door dit mengsel en daarna ook de appelblokjes. Schep het beslag in het ingevette deksel en verdeel het gelijkmatig over de schaal; leg de appelplakjes en rozijntjes erop. Zet de taart midden in de voorverwarmde oven en zet de magnetron erbij aan op 160 watt, gedurende 10 min. Voor een mooie glans over uw taartje, lengt u de abrikozenjam aan met evenveel heet water en kwast dit over de warme taart. Laten afkoelen en de taart dan overdoen op een bord (hierbij geen mes of ander scherp voorwerk gebruiken!).