Zweedse Gehaktballetjes

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 15 gr boter en de gesnipperde ui in de kleine schaal 3 - 4 minuten op 100% tot de ui glazig is. Halverwege doorroeren.
  • 2 Vermeng de drie soorten gehakt. Voeg gefruite ui, paneermeel, ei, mineraalwater, peper, nootmuskaat, zout en 2 eetlepels dille toe. Kneed het goed door tot het gehakt zacht is.
  • 3 Rol met natte handen van het gehakt balletjes van 2 cm. Bestrijk de quichevorm met 15 gr boter. Leg de helft van de gehaktballetjes in 2 cirkels in de schaal.
  • 4 Verwarm de gehaktballetjes 6 - 8 minuten op 100%. Draai ze om en herrangschik ze na 3 minuten. Doe ze over in een grote schaal en houd ze warm. Herhaal dit met de resterende boter en gehaktballetjes.
  • 5 Roer de bloem door het kookvocht in de quichevorm. Verwarm 1 minuut op 100%. Roer de bouillon en de zure room erdoor. Verwarm 3 - 4 minuten op 100% tot de saus kookt en bindt. Roer regelmatig door. Voeg eventueel 1 theelepel juspoeder toe.
  • 6 Schenk de saus over de gehaktballetjes. Verwarm afgedekt 2 - 3 minuten op 100% tot het gerecht door en door warm is. Garneer met de resterende dille en serveer heet.

Zweedse Gehaktballetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept