1 Verwarm 15 gr boter en de gesnipperde ui in de kleine schaal 3 - 4 minuten op 100% tot de ui glazig is. Halverwege doorroeren.
2 Vermeng de drie soorten gehakt. Voeg gefruite ui, paneermeel, ei, mineraalwater, peper, nootmuskaat, zout en 2 eetlepels dille toe. Kneed het goed door tot het gehakt zacht is.
3 Rol met natte handen van het gehakt balletjes van 2 cm. Bestrijk de quichevorm met 15 gr boter. Leg de helft van de gehaktballetjes in 2 cirkels in de schaal.
4 Verwarm de gehaktballetjes 6 - 8 minuten op 100%. Draai ze om en herrangschik ze na 3 minuten. Doe ze over in een grote schaal en houd ze warm. Herhaal dit met de resterende boter en gehaktballetjes.
5 Roer de bloem door het kookvocht in de quichevorm. Verwarm 1 minuut op 100%. Roer de bouillon en de zure room erdoor. Verwarm 3 - 4 minuten op 100% tot de saus kookt en bindt. Roer regelmatig door. Voeg eventueel 1 theelepel juspoeder toe.
6 Schenk de saus over de gehaktballetjes. Verwarm afgedekt 2 - 3 minuten op 100% tot het gerecht door en door warm is. Garneer met de resterende dille en serveer heet.
Zweedse Gehaktballetjes is een recept van Smulweb.nl