Kameroen: BANANENWIJN

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de kookbananen, snijd ze in plakjes en zet ze op met het water. Laat de bananen 10 minuten zachtjes koken op een lage warmtebron. Giet het kookvocht door een met kaasdoek beklede zeef en voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker opgelost is, laat het mengsel afkoelen en giet het in een glazen pot.Rooster het brood en bestrijk dit aan beide kanten met de verse gist. Snijd het brood in reepjes en doe deze in de suikeroplossing. Dek de pot af met een kaasdoekje, maar sluit hem niet verder af en laat de suikeroplossing 4-5 dagen staan. Sluit de pot vervolgens af met een kurk en laat de wijn 21 dagen fermenteren.Giet de wijn weer door een kaasdoek en laat hem nog 1 maand in de afgesloten pot staan.Nogmaals door een kaasdoek gieten en in flessen overdoen.De wijn is nu klaar om te drinken, maar eventueel kun je hem nog een paar weken laten staan.

Kameroen: BANANENWIJN is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bananenwijn
0 min
Bekijk recept

Kameroen
20-30 min -
Bekijk recept