Leg het stuk tonijn 1 uur in de diepvries, zodat het steviger wordt. Snijd van de ananasplakken de schil en harde kern weg. Snijd de ananas in heel kleine stukjes. Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit. Klop in een kom het limoensap met rode peper, vanillezaadjes, koriander en bieslook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de ananasstukjes erdoor en laat het geheel 1 uur staan. Snijd de tonijn direct uit de vriezer met een scherp (elektrisch) mes in flinterdunne plakken. Spreid de tonijn op borden uit en bestrijk ze met dressing van de ananas en schep de ananasstukjes in het midden. Maal er royaal zwarte peper boven. Gebruik in plaats van een verse ananas koelverse ananasblokjes, maar snijd ze wel kleiner. Wijn Heel spannend met de trendy Pinot Gris d’Alsace.
Carpaccio van verse tonijn met ananas is een recept van Visrecepten