1 De kleine graten door de vishandelaar uit de zalmfilet laten verwijderen. Zonodig thuis controleren op achtergebleven graatjes en deze met een pincet wegnemen.
2De zalmfilet met de velkant naar beneden op de aluminiumfolie leggen.
3De peperkorrels tussen een dunne doek leggen en met een deegroller stuk rollen.
4De dille wassen en het vocht er goed uitslaan. De dille over de zalmfilet verdelen.
5Het geheel met de witte wijn besprenkelen.
6De zalmfilet van de folie afnemen en doormidden snijden.
7Beide helften tegen elkaar op aluminium-folie terugleggen. De filet stevig in de folie verpakken.
8Het pakje in een schaal leggen. Een plankje of stuk dik karton op het pakje leggen en met wat stenen of gevulde conservenblikken verzwaren.
9Het geheel 48 uur in de koelkast plaatsen. Het pakje elke 12 uur omdraaien, zodat het vrijgekomen vocht weer in de zalm terug wordt gebracht.