Gravad Laks

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De kleine graten door de vishandelaar uit de zalmfilet laten verwijderen. Zonodig thuis controleren op achtergebleven graatjes en deze met een pincet wegnemen.
  • 2De zalmfilet met de velkant naar beneden op de aluminiumfolie leggen.
  • 3De peperkorrels tussen een dunne doek leggen en met een deegroller stuk rollen.
  • 4De dille wassen en het vocht er goed uitslaan. De dille over de zalmfilet verdelen.
  • 5Het geheel met de witte wijn besprenkelen.
  • 6De zalmfilet van de folie afnemen en doormidden snijden.
  • 7Beide helften tegen elkaar op aluminium-folie terugleggen. De filet stevig in de folie verpakken.
  • 8Het pakje in een schaal leggen. Een plankje of stuk dik karton op het pakje leggen en met wat stenen of gevulde conservenblikken verzwaren.
  • 9Het geheel 48 uur in de koelkast plaatsen. Het pakje elke 12 uur omdraaien, zodat het vrijgekomen vocht weer in de zalm terug wordt gebracht.

Gravad Laks is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gravlaks - Gravet Laks
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravet Laks (gemarineerde Zalm)
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gravet Laks (zweden)
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kokt Laks
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Röstikoekjes met gravad lachs
15 min Snack
Bekijk recept
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravad lax à la minute met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept