Rundfilet Met Vijgen En Kastanjehoning

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210?C op thermostaat 7 Bereid in een grote kookpot een blonde karamel van honing met een beetje water. voeg daarbij de azijn en de peper, laat voor 3/4 indikken, doe er de wijn bij en breng dit geheel aan de kook. Doe de olijfolie in een braadpan en bak het vlees erin aan alle kanten goudbruin. Haal het uit de pan en bak vervolgens de uitjes goudbruin Voeg de rundfilet opnieuw toe. Schik de vijgen eromheen overgiet met de warme wijnmengsel, dek de pan af en plaats ze gedurende 25 min in de oven. Haal de vijgen uit de pan ( warm houden )en laat de filet nog zo′n 20 min onbedekt verder braden, waarbij je hem regelmatig bedruipt. Leg daarna de filet samen met de vijgen en de kleine uitjes op een (warm) dienblad. Tot slot moet je enkel de saus nog indikken (hoog vuur) en opmaken met de boter ( haal daarvoor de pot van het vuur.)

Rundfilet Met Vijgen En Kastanjehoning is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Semifreddo Van Kastanjehoning
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appelgratin Met Kastanjehoning
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevuld Valentijns Hart Van Superano Met Sint-Mauro
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tijm-honingbiefstuk Met Provencaalse Andijvie
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rundfilet Sroganoff
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van hoeverund met groene kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met het mes versneden rundertartaar Meritus
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Red cooked beef met gewokte wortel-
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept