Verwarm de oven voor op 210?C op thermostaat 7 Bereid in een grote kookpot een blonde karamel van honing met een beetje water. voeg daarbij de azijn en de peper, laat voor 3/4 indikken, doe er de wijn bij en breng dit geheel aan de kook. Doe de olijfolie in een braadpan en bak het vlees erin aan alle kanten goudbruin. Haal het uit de pan en bak vervolgens de uitjes goudbruin Voeg de rundfilet opnieuw toe. Schik de vijgen eromheen overgiet met de warme wijnmengsel, dek de pan af en plaats ze gedurende 25 min in de oven. Haal de vijgen uit de pan ( warm houden )en laat de filet nog zo′n 20 min onbedekt verder braden, waarbij je hem regelmatig bedruipt. Leg daarna de filet samen met de vijgen en de kleine uitjes op een (warm) dienblad. Tot slot moet je enkel de saus nog indikken (hoog vuur) en opmaken met de boter ( haal daarvoor de pot van het vuur.)
Rundfilet Met Vijgen En Kastanjehoning is een recept van Smulweb.nl