Botermakreel met tuinbonensalade

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan. Verwijder de grijze stugge velletjes van de tuinbonen. Klop in een kom een dressing van 1 ½ eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenschil, 5 eetlepels rozemarijnolie, bieslook, zout en peper. Schep de tuinboontjes erdoor. Laat de salade minstens 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Bestrijk de stukken botermakreel licht met citroensap en rozemarijnolie en laat ze even liggen. Verhit de grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de ribbels dun met olijfolie en rooster de botermakreel in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen net gaar, keer de vis halverwege om. Knip de tros met kerstomaatjes in vieren, bestrijk de tomaatjes met rozemarijnolie en rooster ze in de grillpan in 3-4 minuten mooi bruin. Leg de stukken botervis op 4 warme borden en schep de tuinbonensalade ernaast. Leg op elk stuk vis een trosje kerstomaatjes.

Botermakreel met tuinbonensalade is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tuinbonensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinbonensalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Texelse lamsbout in hooi met tuinbonensalade en venkeltzatziki
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met makreel en tuinbonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Botervis Met Zoetzure Aubergine
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Botervis Met Zoetzure Aubergine
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
20 - 30 min -
Bekijk recept