Courtbouillon

1
35 min of meer -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de visresten even af onder koud water. Verhit de olie en fruit hierin de groenten behalve de ui. Voeg de visresten toe en bak ze even mee. Voeg ui, water, peperkorrels, peterselie en bladselderij toe en breng alles aan de kook. Laat 25 minuten trekken tegen de kook aan en schep het schuim eraf. Zeef de bouillon en laat deze eventueel nog iets inkoken. Gebruik de bouillon als basis voor soepen, sauzen of als pocheervocht. Snelle courtbouillon: laat 800 ml water, 200 ml witte wijn, 2 visbouillontabletten, sap van 1 citroen, peper, peterselie en bladselderij tegen de kook aan 15 minuten trekken. Courtbouillon kun je gebruiken als bouillon in stoofschotels, risotto en echte vissausjes als beurre blanc en witte wijnsaus.

Courtbouillon is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi à la Madras
0 min
Bekijk recept
Omelet met zwezerik
Bekijk recept
Poon Op Provencaalse Wijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met witte wijnsaus
0 min
Bekijk recept

Scampi à la Madras
0 min
Bekijk recept
Omelet met zwezerik
Bekijk recept
Poon Op Provencaalse Wijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met witte wijnsaus
0 min
Bekijk recept