Scheid de eieren van het eigeel en klop het half stijf. Maak de groenten schoon, wassen en fijnsnijden. Doe de groenten, zoutnaar smaak, peperkorrels, laurierbladen bij het eiwit en roer het goed door elkaar met een houten lepel. Verhit de bouillon opnieuw, roer er het eiwit groentemengsel door en breng alles aan de kook. Klop met een garde tot het eiwit gestold is en zet je hittebron heel laag. Voeg dan de witte wijn toe en laat de inhoud circa 40 minuten, afgesloten trekken dus niet meer laten koken.Zeef de geklaarde bouillon dan opnieuw door een doek. Week de gelatine in een steelpan met koud water tot ze zacht en week is. Neem het uit het weekwater, knijp het goed uit en voeg het toe aan de hete bouillon. Als de bouillon vanwege het zeven niet heet genoeg meer is dan moet je het nog even verhitten maar, het mag niet koken. Roer door de bouillon tot de gelatine helemaal opgelost is en laat onder af en toe roeren afkoelen.
Witte Wijn Gelei ( Voor Visverwerking ) is een recept van Smulweb.nl