Gebakken meerval met citroen-peterseliejus

2
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de visfilets 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Voeg de citroenrasp en de rest van het sap bij het bakvet en laat dit 1 minuut koken. Schep de kappertjes, peterselie en mosterd erdoor en voeg peper naar smaak toe. Leg de meerval op warme borden en schep de jus erover. Serveer met gekookte aardappels, worteltjes en peultjes. Lekker met mediterrane puree: aardappelpuree met geperste teentjes knoflook, gehakte rozemarijn of basilicum en stukjes gedroogde tomaat op olie. Wijn Een witte Bergerac is fris, fruitig en bescheiden van smaak. Dat past precies bij deze meerval

Gebakken meerval met citroen-peterseliejus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde Reuze Champignons
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept