Gebakken mul op doperwtenpuree

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de mulfilets met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat de vissen zo even liggen. Verwarm intussen 1 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de bevroren doperwten met de knoflook erdoor. Voeg 50 ml water toe en smoor de doperwten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en meng ze in een diep bord met de bloem. Wentel de visfilets door dit hazelnootmengsel. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Pureer de doperwten met het stoofvocht in de keukenmachine of met de staafmixer . Warm de puree in de pan nog even zachtjes door en roer de room en pecorino erdoor. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de doperwtenpuree in het midden op warme borden en leg de mulfilets erop. Garneer met takjes oregano.

Gebakken mul op doperwtenpuree is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met appelmoes en aardappelstoplicht
30 min-
Bekijk recept
Gestoomde vis met doperwtjespuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergebouillon met saffraanroom
45 min-
Bekijk recept
Doperwtensoufflé
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept