Bestrooi de mulfilets met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat de vissen zo even liggen. Verwarm intussen 1 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de bevroren doperwten met de knoflook erdoor. Voeg 50 ml water toe en smoor de doperwten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en meng ze in een diep bord met de bloem. Wentel de visfilets door dit hazelnootmengsel. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Pureer de doperwten met het stoofvocht in de keukenmachine of met de staafmixer . Warm de puree in de pan nog even zachtjes door en roer de room en pecorino erdoor. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de doperwtenpuree in het midden op warme borden en leg de mulfilets erop. Garneer met takjes oregano.
Gebakken mul op doperwtenpuree is een recept van Visrecepten