Halveer de scholfilets in de lengte. Snijd van de bloemkoolroosjes heel kleine roosjes van ongeveer 1 cm groot af. Verhit 1½ eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Leg de scholfilets in de hete olie, met de kant waar het vel zat naar boven. Schud de pan, zodat de scholfilets niet vastplakken. Voeg zodra de schol gaat kleuren een halve eetlepel boter toe en bak de schol op matig hoog vuur in 3-4 minuten lichtbruin. De schol wordt zo ook aan de bovenkant gaar. Keer de filets eventueel en bak de andere kant dan niet langer dan 1-2 seconden. Leg de scholfilets met de gebakken kant naar boven op een warm bord en houd ze warm. Verhit 1½ eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak de amandelen tot ze beginnen te kleuren. Schep dan de bloemkool erdoor en roerbak de bloemkool en amandelen op hoog vuur in 3-4 minuten gaar. Schep er een halve eetlepel boter en de peterselie door en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Bak nog 1 minuut. Schep de bloemkool met amandelen op warme borden en leg de scholfilets er schuin op. Garneer met toefjes peterselie.
Gebakken schol met amandelen en bloemkool is een recept van Visrecepten