Gebakken schol met basilicumsaus

2
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het basilicum met steeltjes in de keukenmachine en voeg de azijn en 2-3 eetlepels water toe. Je kunt ook een hoge kom en een staafmixer gebruiken. Pureer het geheel tot een gladde saus en meng de yoghurt en gemalen koriander erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper en verdun het eventueel met nog een scheutje water, het mag een vrij dunne saus zijn. Knijp de citroen boven de schol uit en wrijf de schollen in met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en wentel de schollen er een voor een door. Schud de overtollige bloem er weer af. Verhit de boter in een vispan en bak de schollen (eventueel een voor een) in 4-8 minuten mooi bruin en gaar. Keer de vis voorzichtig met behulp van twee spatels. Serveer de schol op warme borden en zet op elk bord een klein schaaltje met het basilicumsausje. Lekker met een salade van wortel en doperwtjes. Ga uit van grof geraspte winterwortel of een zakje kant-en-klare worteljulienne en 200 gram koelverse of diepvries doperwten die je beetgaar kookt. Overgiet de wortel in een zeef met kokend water en laat dit goed uitlekken. Klop een dressing van citroensap, geraspte mierikswortel, olijfolie, zout en peper en schep de wortel en doperwten met wat fijngehakte bieslook erdoor. Wijn Een Riesling d’Alsace met het frisse accent van groene kruiden doet het goed bij deze schol met basilicumsaus.

Gebakken schol met basilicumsaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept