Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de (bevroren) filets met het sap van een halve citroen en wrijf ze in met chilipoeder en zout. Laat ze zo even liggen. Snijd de andere citroen in plakjes en halveer deze. Halveer de bosuitjes in de lengte. Knip de takjes tijm doormidden. Spreid 4 vellen filodeeg uit, bestrijk ze dun met olijfolie en leg de andere vellen erop. Verdeel de paprikaringen over het midden van het deeg en leg de kabeljauwfilet erop. Verdeel de bosuitjes, plakjes citroen en tijm erover. Vouw het filodeeg rond de kabeljauw omhoog en vouw ze als pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bestrijk het deeg rondom dun met olijfolie. Bak de pakketjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een lauwwarme salade van sperziebonen. Prak in een slaschaal een gekookt ei fijn en meng met het sap van ½ citroen, 3-4 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep er 500 g beetgaar gekookte sperziebonen, 6 gehalveerde zwarte olijven en 2 eetlepels fijngehakte basilicum door. Wijn Het gerecht smaakt fijn, fris en licht. Een witte Bergerac, gemaakt van de sauvignon blanc, doet dat ook. Een goede combinatie.
Filodeegpakketje met kabeljauw is een recept van Visrecepten
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree