Forel met tomaat en venkel uit de oven

4
35 min of meer -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveer de knol en snijd de helften in plakken. Kook de plakken venkel in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over. Laat de forellen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden. Lekker met gebakken aardappeltjes.

Forel met tomaat en venkel uit de oven is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept