Wijn: Bramenwijn

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de bramen en maak er pulp van. Pulpgisten gedurende 3-4 dagen met 3 liter water, pecto-enzym en gist. Pers daarna uit en doe de most in de fles.Pluk vlierbessen, was ze, stamp ze fijn en giet er 1 liter heet water op. Roeren, uitpersen, weer 1 liter heet water erover gieten, weer 5 minuten roeren en uitpersen (zie ook recept Sambucus nigra).Doe alle gewonnen sap met de rest van de ingredienten in e fles en vul aan tot 10 liter. Controleer de zuurgraad.Na 3-4 jaar kan deze wijn heel goed te drinken zijn.

Wijn: Bramenwijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept