Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de filets zo 10 minuten liggen. Meng de bloem in een diep bord met paprikapoeder en komijn. Wentel de scholfilets door het bloemmengsel. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de tomaatjes in een bakblik. Bestrooi ze met zout en peper en schep ze om met een eetlepel olijfolie. Schuif het bakblik 15 cm onder het hete grilelement en rooster de tomaatjes in 8 minuten gaar. De velletjes springen dan open. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer de filets halverwege voorzichtig met een brede spatel. Leg de scholfilets op een bord en houd ze warm in de uitgeschakelde oven. Roer de paprikapuree en de rest van het sinaasappelsap door het bakvet en warm de saus al roerende door. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Serveer de scholfilets op warme borden. Schep de saus erover en leg de trosjes tomaatjes op de filets. Lekker met couscous of pasta en sperziebonen. *Avjar is te koop in Turkse en Marokkaanse winkels. Je kunt ook zelf geroosterde paprika’s (uit pot) pureren in de blender of keukenmachine.
Gebakken scholfilet met paprikasaus is een recept van Visrecepten