Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper, besprenkel ze met citroensap en laat ze even liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Halveer intussen de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de knoflook door het bakvet en bak enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken. Roer dan de tomaatreepjes en peterselie erdoor en warm de jus nog heel even door. Breng op smaak met zout en peper en schep de jus met tomaat over de zeebaarsfilets. Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat is een recept van Visrecepten