Gegratineerde kabeljauw met aïoli

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de ansjovisfilets met de peterselie en een gepeld teentje knoflook zeer fijn. Voeg citroenrasp, citroensap en peper toe en roer alles met 3 eetlepels olijfolie tot een pasta. Leg de kabeljauwmoten naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal en bestrijk ze met de ansjovispasta. Bestrooi ze met fijngemaakt broodkruim en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet de kabeljauw 20-25 minuten in het midden van de oven totdat de broodkruimels goudbruin zijn. Maak intussen de aïoli door de gepelde knoflookteentjes te mengen met de mayonaise, crème fraîche peper en zout. Serveer de knoflook mayonaise bij de gegratineerde kabeljauw. Lekker met een tomatensalade.

Gegratineerde kabeljauw met aïoli is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips met aioli
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept