Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries. Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes. Lekker met een frisse groene salade.

Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Olijf-sinaasappelboter
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scheermesjes op de barbecue met pittige sinaasappelkruidenboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dorade met sinaasappelboter
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met salie-sinaasappelboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept