De kip met peper en zout bestrooien, besprenkelen met citroensap en dit enige tijd in laten trekken. In de geprepareerde Romertopf enkele klontjes boter leggen en hierop de stukken kip. Het deksel op de schotel leggen en deze in een koude oven zetten en de kip 40 minuten laten smoren op 220? C. De sinaasappelen schillen, in kleine stukjes snijden, vermengen met het kerriepoeder, nootmuskaat, gemberpoeder, suiker en een beetje citroensap. Dit mengsel over de kip uitgieten, het deksel er weer op leggen en de schotel nog eens 1 uur laten sudderen in de oven. Het vocht in een (steel)pannetje gieten en afmaken met de zure room, de mangochutney en eidooier. Ondertussen het deksel van de Romertopf halen en de kip in de oven in ca. 10 minuten een bruin korstje laten krijgen. Opdienen met (kerrie)rijst en het sausje. Lekker met Kerrierijst.