Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. bestrijk de filets met dit mengsel en laat ze even liggen. Doe de couscous in een kom,voeg 250-300 ml water toe, laat de couscous wellen of volg de aanwijzing op de verpakking. (De couscous kan warm of koud als salade geserveerd worden.) Rooster de visfilets in een hete grillpan mooi bruin en net aan gaar, ca. 3 minuten per kant. Meng intussen de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep deze dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de roodbaarsfilets erop. De roodbaarsfilet kan ook worden gegrild onder een hete ovengrill of op de barbecue. Wijn Een Pinot Noir d'Alsace is een lichtrode wijn met body en dat gaat goed samen met de Afrikaans getinte roodbaars
Gegrilde roodbaars op Kruidencouscous is een recept van Visrecepten